NULL

Programma Singelkerkconcerten 2024:

Dit jaar vindt op 17 maart, 14 juli, 22 september en 23 november om 16.00 uur de Singelkerkconcertserie plaats. Verwacht een gevarieerd  programma, verrijkt met de muzikale inbreng van onze organist, Jeroen Koopman. Hieronder vindt u de data van de concerten en meer informatie over de ensembles.

Programma

  • 17 maart “Jonge Strijkers Nederland”
  • 14 juli “Club Classique”
  • 22 september “Nieuw Vocaal Amsterdam”
  • 23 november “Amsterdam Sinfonietta”

22 september: Nieuw Vocaal Amsterdam

Op zondag 22 september om 16.00 uur wordt het Singelkerkconcert gezongen door Nieuw Vocaal Amsterdam onder leiding van Anaïs de la Morandais en met Jeroen Koopman achter de vleugel.

Bij Nieuw Vocaal Amsterdam (NVA) zingen 400 zangers in de leeftijd van 4 tot 21 jaar verdeeld over 24 verschillende koren verspreid over heel Amsterdam. Vaste samenwerkingspartners zijn De Nationale Opera en Het Nationale Ballet, Cappella Amsterdam en het Leerorkest.

In augustus 2024 reizen de 54 verst gevorderde zangers af naar de Hongaarse stad Nyíregyháza om daar deel te nemen aan het International Cantemus Choral Festival. Zij nemen deel aan een competitie, maar zullen ook samen repeteren, concerteren en vrije tijd doorbrengen met koren van over de hele wereld, vanuit o.a. Taiwan, Estland en Duitsland.

Tijdens het Singelkerk op 22 september laten het Nieuw Amsterdams Jeugdkoor en het Nieuw Amsterdams Jeugd Kamerkoor van NVA het repertoire dat gezongen is tijdens de competities en concerten in Hongarije horen aan het Nederlandse publiek. Op het programma staan werken van o.a. Kodály, Rachmaninov, Poulenc, Gershwin, Fauré en Rutter. Ook staan er
arrangementen van volksmuziek van over de hele wereld op het repertoire.

Voor kaarten klik hier

     


23 november: Amsterdam Sinfonietta

Amsterdam Sinfonietta is een Nederlands kamerorkest dat gevestigd is in Amsterdam. Het orkest is opgericht in 1988 en staat bekend om zijn unieke samenstelling en repertoire. Wat Amsterdam Sinfonietta onderscheidt, is het feit dat het geen dirigent heeft; in plaats daarvan wordt het geleid door concertmeester Candida Thompson, die tevens artistiek leider is.

Amsterdam Sinfonietta heeft een breed repertoire dat zich uitstrekt van barokmuziek tot hedendaagse werken. Het orkest staat bekend om zijn innovatieve programmering en het verkennen van verschillende muziekstijlen. Het werkt vaak samen met gerenommeerde solisten en componisten, waardoor het een dynamisch en veelzijdig ensemble is.

Het orkest heeft nationale en internationale erkenning gekregen voor zijn uitstekende uitvoeringen en opnames. Amsterdam Sinfonietta is regelmatig te horen in concertzalen over de hele wereld en draagt bij aan de levendige klassieke muziekscene in Nederland.


Club Classique

Op 14 juli om 16 uur speelde Club Classique samen met Jeroen Koopman in de Singelkerk.
Cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder bundelden hun krachten met huisorganist Jeroen Koopman, die het bijzondere orgel bespeelde met muziek van Widor, Vitali en Saint-Saëns. Pianist Jorian van Nee en altvioliste Anuschka Pedano vertegenwoordigden de twintigers, terwijl de 15-jarige violiste Adinda van Delft de jongste was. Ze speelde in het pianokwintet van Dvořák en als solist in het langzame deel van Bruch’s vioolconcert. Jorian van Nee’s romanze, geïnspireerd door Bruch, mocht niet ontbreken.  Het was een gevarieerd programma vol hoogromantiek, enthousiaste musici van alle leeftijden en verrassende uitstapjes.

Over Club Classique

Club Classique is een Nederlands ensemble dat bekend staat om zijn innovatieve en toegankelijke benadering van klassieke muziek. Het ensemble is opgericht door Myrthe Helder en Leonard Besseling, met als doel om klassieke muziek op een eigentijdse manier te presenteren aan een breed publiek.

Wat Club Classique uniek maakt, is de combinatie van klassieke muziek met andere kunstvormen, zoals theater, dans en visuele kunst. Het ensemble streeft ernaar om barrières tussen musici en publiek te doorbreken, waardoor een informele en ontspannen sfeer ontstaat tijdens hun optredens. Hierdoor wordt klassieke muziek toegankelijker voor een divers publiek, inclusief mensen die misschien minder bekend zijn met het genre.

Club Classique voert vaak uit op bijzondere locaties, zoals clubs, theaters en andere intieme settings, waardoor de luisterervaring een meer persoonlijk karakter krijgt. Het ensemble bestaat uit getalenteerde musici die niet alleen uitblinken in hun instrumentale vaardigheden, maar ook in hun vermogen om het publiek te betrekken en te verrassen.

Start typing and press Enter to search