string(112) "https://www.doopsgezindamsterdam.nl/wp-content/uploads/2024/02/231112-fotografie-jeroen-koopman-hr-19-scaled.jpg"

Preek van de Leek met Marjolein Moorman

Preek van de Leek: Een unieke ontmoeting tussen samenleving en geloof

De Preek van de Leek is een bijzondere serie diensten waarin mensen uit verschillende hoeken van de samenleving worden uitgenodigd om hun stem te laten horen, zelfs als zij nooit eerder een preek hebben gehouden. Het gaat om prominente figuren die zich op hun eigen manier hebben gemanifesteerd, van theatermakers en dichters tot politici en musici. Het maakt daarbij niet uit of ze religieus zijn of niet; het enige wat zeker is, is dat zij nog nooit vanaf de kansel hebben gepreekt.

Voor deze speciale editie van de Preek van de Leek, dat onderdeel is van het festival The Spirit of Amsterdam, zijn we vereerd Marjolein Moorman te verwelkomen in de Singelkerk. Moorman is sinds 2018 wethouder van Onderwijs, Armoede en Inburgering in Amsterdam en staat bekend om haar toewijding aan gelijke kansen in het onderwijs en haar strijd tegen ongelijkheid in de stad. Haar betrokkenheid bij sociale vraagstukken en haar streven naar inclusiviteit sluiten perfect aan bij de kern van dit festival. Daarom zijn we enorm blij dat Marjolein haar verhaal met ons komt delen, en daarmee een inspirerende bijdrage levert aan deze bijzondere bijeenkomst en festival.

Toegang is gratis, aanmelden verplicht

24-11-2024 Preek van de Leek

Inschrijfformulier Preek van de Leek 24-11-2024

Naam(Vereist)

Over de Preek van de Leek

Elke deelnemer krijgt begeleiding van een theoloog, maar er wordt veel ruimte gelaten voor persoonlijke inbreng. De leek reflecteert op een zelfgekozen bijbeltekst en ontwerpt een eigen liturgie. Dit levert niet alleen verrassende en vaak vernieuwende diensten op, maar trekt ook een divers publiek, waaronder velen die normaal niet naar de kerk komen. Tijdens de dienst voltrekken zij alle gebruikelijke liturgische handelingen, zoals het uitspreken van het votum, de groet, verkondiging en gebeden, en sluiten zij af met de zegen.

Wat deze diensten uniek maakt, is de persoonlijke stempel die de prekers op de viering drukken door hun ervaringen, achtergrond en interpretatie van de bijbeltekst in te brengen. Toch blijft de focus altijd liggen op het samen vieren in de protestantse traditie. De persoonlijke invalshoek geeft een vernieuwende kijk op oude teksten en biedt ruimte voor reflectie, zowel voor de spreker als de aanwezigen.

De Preek van de Leek is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam en Doopsgezind Amsterdam en is dit keer onderdeel van The Spirit of Amsterdam en brengt op een toegankelijke manier een dialoog op gang tussen geloof, kunst, maatschappij en persoonlijke verhalen.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
24/11/2024
17:00 - 18:00

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search