string(112) "https://www.doopsgezindamsterdam.nl/wp-content/uploads/2024/09/hdr_stophetgeweld_manifestatie2024-1536x611-1.jpg"

Stop het geweld

De meedogenloze aanval van Hamas op 7 oktober is inmiddels een jaar geleden. Ondertussen blijft Israëls nietsontziende geweld in Gaza doorgaan. Het afgelopen jaar zijn meer dan 40.000 Palestijnen gedood, onder wie ruim 15.000 kinderen. Er worden nog vele mensen onder het puin vermist. Er zijn tal van oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen gepleegd. Zelfs de hoogste rechter van de wereld, het Internationaal Gerechtshof, geeft aan dat het plausibel is dat er sprake is van een genocide. Dit moet nu afgelopen zijn. Er moet onmiddellijk een permanent staakt-het-vuren komen. Daarom gaan we de straat op.

Op 13 oktober 2024 om 14:00 tot 15:00 organiseren SOMO, The Rights Forum, Amnesty International, Terre des Hommes, Oxfam Novib, Kifaia, Save the Children en PAX een manifestatie op De Dam in Amsterdam. Nederland heeft bevordering van het internationaal recht in de grondwet staan en is gastland van het Internationaal Strafhof en -Gerechtshof. Samen met zijn bondgenoten moet Nederland veel meer doen om het geweld te stoppen en burgers te beschermen. Wij roepen de Nederlandse regering dan ook op om:

  • Een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren in Gaza en onvoorwaardelijke toegang tot hulp te eisen
  • Maatregelen te nemen, waaronder het stoppen van wapenleveranties aan en militaire samenwerking met Israël
  • Aan te dringen op onmiddellijke vrijlating van onterecht gedetineerde Palestijnse gevangenen en alle gegijzelde burgers

Voor aanmelden of meer info klik hier

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
13/10/2024
14:00 - 15:00

Locatie
Dam

Start typing and press Enter to search