string(78) "https://www.doopsgezindamsterdam.nl/wp-content/uploads/2024/09/share-image.png"

Amsterdam 750 jaar Vluchtelingenstad scholenproject

Educatief Scholierenproject over Vluchtelingen en Migratiebeleid

Met veel enthousiasme presenteren wij een bijzonder educatief project voor jongeren, georganiseerd door de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam. Ons doel is om jongeren bewust te maken van de situatie van vluchtelingen en de impact van het EU- en Nederlandse migratiebeleid, en hen te inspireren om bij te dragen aan een rechtvaardiger en inclusievere samenleving.

We nodigen leerlingen uit om deel te nemen aan een leerzame middag waarbij we de aangrijpende documentaire “The Mind Game” bekijken. Deze film belicht het ‘psychologische spel’ waarmee jonge vluchtelingen te maken krijgen, zowel tijdens hun vlucht als na hun aankomst op een veilige plek. De film onderzoekt de mentale druk die sommige jongeren, zoals SK’s beste vriend Majid, te veel wordt en zelfs leidt tot tragische gevolgen. Na de film volgt een gesprek met de makers en/of jongeren uit de film en wordt een debat gevoerd met de leerlingen over hun perspectief op vluchtelingen, asielbeleid en mogelijke oplossingen.

Dit project biedt een unieke kans om diepgaand inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee vluchtelingen worden geconfronteerd en om na te denken over manieren waarop we gezamenlijk een verschil kunnen maken. We hopen op een actieve deelname van leerlingen, zodat zij een breder perspectief ontwikkelen en betrokkenheid tonen bij dit belangrijke thema.

Partners:

Geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden via info@vdga.nl. Voor vragen of verdere informatie kunt u contact opnemen met Liesbeth Groeneveld of Helma Verkleij, tel: 020-6234588.

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
17/09/2024
13:30 - 15:30

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search